Birou Avocatura - Moniana Iordachescu

 
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • green color
  • blue color

Guvernul nu muta CAS si CASS la angajat si renunta la taxa de solidaritate. Tudose: Sa o trecem la discutate si uitate!

E-mail Print

Foto: Arhiva Ziare.comPrim-ministrul Mihai Tudose a precizat, marti, ca taxa de solidaritate nu va mai fi introdusa de Guvern.

Intrebat de jurnalisti care este concluzia in urma analizei privitoare la introducerea taxei de solidaritate, Tudose a raspuns: "Concluzia este ca putem sa o trecem la discutate si uitate". "Nu vom avea nicio masura care sa apese pe bugetul populatiei. (...) Era prea mare deranjul. Deocamdata, nu avem alte masuri in ce priveste taxe si impozite pentru populatie", a precizat premierul.

Iata ce spunea premierul acum o saptamana despre acest subiect: Se lucreaza la taxa de solidaritate. Cine castiga mult sa plateasca in plus

Pe de alta parte, premierul a anuntat ca Guvernul nu mai are de gand sa faca nici modificarile mult dezbatute referitoare la trecerea contributiilor la sanatate si pensii de la angajator la angajat nici in 2017, nici in 2018.

Intrebat despre faptul ca CAS si CASS ar putea fi platite de catre angajati, premierul a raspuns enervat: "Eu nu stiu de unde tot scoateti lucrul acesta. Spuneti-mi si mie cine v-a spus dumneavoastra?....Nu, ele vor ramane pe modelul actual, toate taxele de genul acesta - CAS, CASS - vor fi platite de angajator. Si acum, si la anul".


Ziare.com a atras atentia ca Legea salarizarii, la pachet cu aceasta trecere a contributiilor platite de angajator in sarcina angajatului, va duce in unele cazuri chiar la scaderi de salarii sau, in cazurile mai fericite, la cresteri de doar cateva zeci de lei.

Cresterile salariale promise de PSD pentru 2018 nu sunt ceea ce par. Am facut cateva calcule la rece

Saptamana trecuta, presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat ca "statul roman ne fura", in ce priveste contributiile pe care firmele le platesc pentru angajatii lor. El a incercat sa explice, astfel, de ce sunt mutate contributiile la CAS si CASS de la angajator la angajat.

Tot Dragnea spunea, in urma cu doua saptamani, ca "nu vom adopta nicio taxa in plus pentru romani, ca sa fie foarte clar", facand referire la mult-discutatele taxe de solidaritate si suplimentara pe unele categorii de alimente.

Autor: Florin Necula


sursa: www.ziare.com


Birou Avocatura - Avocat Moniana Iordachescu

 

Chestionar

Cum ati ajuns pe acest site?
 

Advertising