Birou Avocatura - Moniana Iordachescu

 
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • green color
  • blue color

Sunt deductibile cheltuielile cu transportul la locul de munca?

E-mail Print

Asigurarea de catre angajator a cheltuielor de transport ale angajatilor de si pana la locul de munca se poate dovedi o facilitate bine primita de angajati.

In aceste conditii, este important daca aceste cheltuieli sunt deductibile.

Potrivit specialistilor Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), in conformitate cu prevederile Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal cu modificarile si completarile ulterioare, art.21, alin.(1), pentru determinarea profitului impozabil sunt considerate cheltuieli deductibile numai cheltuielile efectuate in scopul realizarii de venituri impozabile, inclusiv cele reglementate prin acte normative in vigoare.

In ce priveste cheltuielile cu transportul la si de la locul de munca al salariatilor, aceste cheltuieli sunt deductibile la calculul profitului impozabil, incepand cu 1 ianuarie 2005, daca sunt recuperate prin pretul sau tariful practicat, potrivit prevederilor Legii contabilitatii nr.82/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, referitoare la contabilitatea de gestiune, in functie de particularitatile activitatii desfasurate.


sursa: www.ziare.com


Birou Avocatura - Avocat Moniana Iordachescu

 

Chestionar

Cum ati ajuns pe acest site?
 

Advertising